אודות ארגון רוקחי שירותי בריאות כללית
לאורך השנים, עבר מקצוע הרוקחות תמורות משמעותיות, הן מבחינת ליבת העיסוק של רוקח והן מבחינת הדרישות החלות בדין על רוקחים המועסקים במקצוע.
לאור ההתקדמות ברפואה הדיגיטלית ובתעשיית התרופות, הולכת ומתמקדת פעילות הרוקח בבית המרקחת במתן ייעוץ רוקחי , המבוסס על הידע המעמיק של הרוקחים, אשר תורם רבות להצלחת הטיפול התרופתי, לצד הבטחת השמירה על בטיחותן, יעילותן ואיכותן של התרופות – בתפקידי הבטחת איכות, פיתוח ורישום תרופות בתעשייה הפרמצבטית.
חוק זכויות החולה מגדיר את הרוקח כ”מטפל” והוא אחראי על תחקור החולה, על ייעוץ, הדרכה, מעקב ותיעוד פעילויותיו.
בתפקידו של הרוקח -“לשרת את הצרכים של הפרט, הקהילה והחברה בישראל, כאשר אחריותו הראשונית היא לוודא את טובת הפרט, תוך שמירה על זכות הפרט לקבלת הטיפול המתאים לו ביותר”.
תפקידים נוספים של הרוקח -חינוך לבריאות והדרכה, “במיוחד במחלות כרוניות ובמצבים שבהם היענות החולה לטיפול נמוכה”, ביצוע בדיקות אבחנתיות במטרה להרחיב את מעגל המאובחנים בשלבים המוקדמים של המחלה, וביצוע פעולות נוספות בדומה למתבצע בארצות אחרות.
רוקחים עוסקים בפעולות קידום בריאות רבות, שהשכיחות ביותר ביניהן, בסדר יורד: ייעוץ בנוגע ליתר לחץ דם, תזונה, שמירה על משקל תקין, אלרגיות, שימוש נכון בתרופות OTC, הפניית לקוחות לנותני שירותים רפואיים אחרים ומתן ייעוץ בכל הקשור בנטילת תרופות. מעבר לכך, הרוקחים מהווים קבוצת מפתח המעורבת במתן ייעוץ לגמילה מעישון וטיפול חלופי בניקוטין וכולי .